Anne-Lise Holte

Anne LiseEn ny tid har startet og fra 6. juni 2020 består kennelen av meg, Cici og Kristine. (Se info under kennelen 1995-2020.)

Jeg hadde et valg, legge ned kennelen eller drifte den videre sammen med andre. Når både Cici og Kristine ville være med på veien videre, var valget lett. Vi har tilsammen mange flotte hunder og det ville vært for galt å ikke bruke endel av disse i avl. Og flinkere og bedre jenter å jobbe videre med, skal en lete lenge etter. 

Alle tre jobber mye med hundene. Tidligere gikk jeg mye blodspor og deltok et par ganger i NM i spor, men de siste ti årene har det blitt lydighet og jakttrening. Resultatene har begynt å komme og det toppet seg i 2019 da Amy fikk 1. premie m/HP i BK og Naico 1. premie m/HP i AK på tollingjaktprøven i forbindelse med Tollerfestivalen.

I årenes løp har det blitt mange runder i utstillingsringen, men nå har Kristine og delvis Cici overtatt løpingen og det med mange topp resultater.   
Skal en sette krav til valpekjøperne, er det viktig å ha egen erfaring, så en kan svare og hjelpe når det blir nødvendig. 
Jeg har stor tro på at Lauvstuas kennel blir et sterkt team også i framtiden.

 

Cicilie Knutsen

Jeg fikk min første hund da jeg var 12 år gammel, en labradormix med navn Bonzo, og da den ble gammel begynte jeg å se meg om etter en ny hund, denne gangen en renraset helst. Jeg hadde møtt et par Tollere og hadde veldig lyst på en slik. Jeg sjekket rundt omkring etter valp og i den forbindelse kom jeg i kontakt med Anne-Lise og Eivind. Det ble ikke hund hos dem til å begynne med av div grunner, men etter få år, i 2001, gikk turen ned til Lauvstua for å hente Ki-Mi, søster til Mascot, fra kull nr. 7.

Med Ki-Mi hadde jeg mange eventyr og flere av dem var sammen med Anne-Lise og Eivind i Sverige, Norge og Danmark. Vi dro rundt på utstillinger og jaktprøver og hadde mye moro. Ki-Mi var redningshund, hun gikk i Elite i lydighet, ble runderingschampion og var i A i spor i bruks. Hun gikk litt Agility med ungene og hun var første Tolleren som fikk premie i AK i Norge (2.premie). 

Etter dette ble det flere hunder fra Lauvstua og noen sammen med Lauvstua. 

CiciI tillegg utdannet jeg meg til Instruktør og dommer i Norske Redningshunder og har trent der i mange år. Jeg er også utdannet trinn 2 i Bruks og lydighet gjennom NKK. Samt jobbet på dyreklinikk som assistent i mange år. Dratt på meg mye erfaring med hund gjennom årene og lærer stadig ennå mer. 

Med Ki-Mi startet jeg også eget oppdrett med kennelnavnet Kimcis, og dette oppdrettet har jeg hele tiden samarbeidet med Anne-Lise om, slik at det som nå skjer er egentlig ikke så nytt, bare satt bedre i system.

I 2019 tok jeg steget og flyttet ned til Kristiansand fra Bodø og kom dermed ennå nærmere. Fikk jobb i politiet og tok med meg Tia, Sansa og Tilla, pluss hest og katten Igor på flyttelasset. Ikke angret ennå! 

Tia er nå pensjonert fra tjeneste som trippelgodkjent redningshund, mens Sansa og Tilla er under opptrening til samme tjeneste, samt at vi trener og konkurrerer litt i jakt. 

Gleder meg til å se hva fremtiden bringer og takker for tilliten. 

 

Kristine H. Gallagher

IMG 4866 copyJeg har alltid vært glad i hunder og koste meg med de jeg kjente mens jeg vokste opp, pga allergi i mye av min familie hadde vi aldri hund hjemme. Da jeg var rundt 15 år gammel bestemte jeg meg for at om jeg selv skulle ha hund noen gang, så skulle det være en Toller. Tolleren jeg forelsket meg i den gang var naboen på hytta, hun ble kalt Elvira. I ettertid har jeg kommet frem til at det var «Tollergrenda's Eart Wind And Fier». Elvira elsket å leke i vannkanten, hun kom som en kule på innkalling og var ellers ei nydelig og herlig tispe.

Mitt første møte på Lauvstua var 1.des 2012, jeg og min mann, som forøvrig er vokst opp med golden, var endelig på utkikk etter tollervalp og startet leitingen der for å få tips og råd. Lenger kom vi ikke. Underveis i besøket tikket det inn meldinger om valper som ble født hos fôrverten Tina på Mesnali, 8 uker senere flyttet Raider inn, han er en av ti turboer fra kull nr. 27

Nå flere år senere har jeg i tillegg Twix, som er lillebroren til Raider. Jeg har vært med Lauvstua-gjengen på turer i innland og utland, og prøvd meg på blodspor, lagkamper, jaktprøver og rallylydighet. Det har og blitt utallige venstresvinger i utstillingsringen, gjerne med 3-4 forskjellige hunder samme dag.

Jeg tror jeg har vært innom og hilst på alle valpene som har blitt født på Lauvstua etter mitt første møte der, og 23.04.2019 fikk jeg og være med på å ta imot mitt første kull, nr. 38. Det ble en skikkelig ilddåp som jeg aldri kommer til å glemme.

Jeg har lært utrolig masse av Anne-Lise de siste årene, og føler meg ydmyk og beæret som får lov til å ta en enda større del i Lauvstua-eventyret videre!

Joomla templates by Joomlashine