25 årDet eneste som er sikkert i livet er at det skjer forandring. Og for Lauvstuas kennel kom forandringen i februar 2020.

Da Anne-Lise ønsket å drive kennelen videre, men ikke alene, ble Cicilie og Kristine forespurt og begge ville gjerne være med på veien videre. 

6.juni 2020 er det 25 år siden førse tollerkullet ble født på Lauvstuas kennel og fra samme dato vil kennelen bestå av følgende innehavere, Anne-Lise Holte, Cicilie Knutsen og Kristine Gallagher.

Lauvstua kommer fortsatt til å genteste alle hunder som skal brukes i avl for for PRA, CEA, JADD, DE, også delvis for buff og DM, i tillegg vil selvsagt alle HD og AD sjekkes. 

Vi vil fortsatt legge vekt på å finne kombinasjoner som gir gode tollere. Vi legger vekt på lav innavlsgrad, at hundene er friske og har et godt gemytt, i tillegg at de skal se ut som tollere og sist, men ikke minst, at vi aldri mister bruksegenskapene på rasen.

Enkelte avler for å dekke visse behov, det være seg jaktprøver, utstilling eller som det står på enkelte hjemmsider, "snille" familiehunder.

TrioKennelen har fortsatt som avlsmål å avle Dual Purpose tollere, tollere som har lekenheten og arbeidslysten i behold, som kan hevde seg i hvilken som helst bruksgren og som og er en god representant for rasen eksteriørt. Selvfølgelig skal de og fungere som gode familiehunder, dvs at de har et godt gemytt.

Uansett hva en gjør med sin hund, er de og familiehunder en stor del av døgnet.

Vi setter ikke krav til valpekjøpere om at hundene skal være med på utstillinger eller at de skal brukes til jaktprøver, men vi prioriterer valpekjøpere som jobber med hundene, de vil gå foran "turhunden".

Både Anne-Lise, Cici og Kristine trener jakt/apportering og går prøver med hundene. Det er en fin aktivitet og hundene stortrives med treningen. Mange reagerer på ordet jakt, men en prøve er ikke en praktisk jakt, selv om det blir lagt opp tilnærmet likt. Skal hunden være med på praktisk jakt er den avhengig av å være trent, men det er fullt lov å bare gå prøver og ikke noe mere.

For oss som oppdrettere er det viktig å jobbe med hundene, tolleren er en jakthund og både utholdenhet, samarbeidsvilje, selvstendighet, apporteringslyst og viltspontanitet m.m. er egenskaper vi ikke skal miste. Tar vi ikke vare på dette, vil vi på sikt ødelegge tolleren som jakthund og det den egentlig ble avlet fram for. Alle disse egenskapene gjør og sitt til at tolleren er en allsidig hund som brukes til mange forskjellige aktiviteter, men i bunnen må vi aldri glemme hva den ble avlet fram til.

Tollerne er og svært gløgge og lærevillige hunder, og de fortjener å få bruke hjerne og nese til noe mere enn å gå tur.

De kommer og til å sette dere på prøve, de kan være sta og egenrådige, de er gode på skuespill og prøver ofte å få ting til å gå sin vei.  

Velkommen til Lauvstuas kennel! 

 

IMG 4507

Raider, Twix, Trym, Silas, Raico, Toya og Amy

Joomla templates by Joomlashine