malin 2 ar hode 3 malin 2 ar star forside
Navn:     Lauvstuas Malin Karisma "Malin"

Født:       22.03.2001
Mor:        Lauvstuas Karmenzita
Far:         HyFlyer's Invincible Max
HD:         A/A
AD:         0/0

PRA:       Carrier

CEA:       Clear

 


Meritter: 1. AK utstilling

 

Kull: nr. 10, 17

 

Juni 2001:
Malin er nå 3 mnd og favorittsyslene er å spise opp mors tulipaner og "slåss" med sin bror Mascot. Hun er svært aktiv og rask i oppfattelsen og går hun under navnet "Spinnvill". Hun trenger og en god del sosialisering, da hun er ikke så trygg på nye ting som broren.

malin 8 uker bed 2
Oktober 2001:
Tiden går og sosialisering har det blitt. Malin har nå blitt 7 mnd og begynner å bli mer trygg på omgivelsene. På siste valpeshow satte hun seg rett ned, klødde seg vel og lenge, gjespet godt før hun tok fart og landet rett i dommeren. Det var så vidt hun ikke ble beste tispevalp…
På valpekurset fikk hun nok et nytt navn, Lille Loppe noe som hun for øvrig lever opp til. Liten er hun fortsatt, vill er hun også, og det verste på valpekurset var at hun kunne gå glipp av noe. Ved "Sitt" og "Bli" virret hodet fra side til side, enn om det skjedde noe bak hennes rygg. Hun kan være svært samarbeidsvillig og oppmerksom, men kan og være sta som tollere flest. Hun elsker å apportere, særlig slike ting som nøkler, skrutrekkere, briller osv. Avlevering er da så som så. Særlig brilleapporteringen har blitt en dyr affære.

malin 9 mnd star
November 2002:
Malin har nå passert 20 mnd. og siden juni har hun bodd hos en fôrfamilie, noe hun stortrives med. Endelig får hun full oppmerksomhet, og det vet den lure jenta å sette pris på. Hun har og fått selskap av en kattunge, og selv om Malin ikke har vært vant til katter har det gått utrolig bra. Det har vært mye lek og moro de to imellom, og eneste problemet så langt, er når katten legger seg i godstolen til far, da blir Malin sur. Ellers er hun jo svært snill og godlynt, men det får tydeligvis være måte på frekkheter.
Malin er fortsatt en svært våken og aktiv frøken og det som går henne forbi, er trolig ikke verdt å bry seg med.
Malin er nå HD-røntget og heldigvis med A som resultat.
De videre planer er i første omgang å få stilt henne litt mere, foreløpig venter vi på mere pels….videre er det tanker om kull, men det ligger enda litt fram i tid.

malin pus sommer 2002
Februar 2004:
Malin er nå blitt stor jente og nesten 3 år. Hun er fortsatt en frisk og aktiv frøken, men heldigvis har også hun roet seg ned en del etter som tiden har gått. Hun er fortsatt veldig sosial ovenfor andre hunder og synes lek og moro er mye artigere enn å krangle.
Hun har vært på to utstillinger, noe hun synes er noe herk, men hun har i alle fall fått sine 2 x 1. AK.
Malin vil bli parret nå i nærmeste framtid, endelig har vi funnet en hann vi mener skal passe, men det har ikke vært noen lett jobb. I og med at hun er DNA-testet til B var det viktig å finne en A hann eller i alle fall en hann med store muligheter for å være A. Men samtidig var det en god del andre krav som skulle oppfylles og det har vært utrolig mye leting for å finne aktuelle kandidater.
Like før jul ble det testet en del hunder i Finland og til vår store glede kom Sienna Red Sweet Fire ”Topi” ut på A. Han hadde og de andre kvalitetene vi har vært på jakt etter, og plutselig var det ikke tvil.
Så nå får vi krysse fingrer og tær og alt som er, for at alt går bra i Finland og i tiden etterpå!!!
Vi håper på tollervalper etter Malin og Topi i slutten av april 2004.
Juni 2004:
Malin fikk 6 valper 27. april og alt har gått bra. Malin bare flyttet inn igjen som om hun aldri skulle ha vært borte og de andre tispene aksepterte det uten problemer. Særlig Polly elsket å være med blandt valpene, men når både hun og Malin gikk løs og skulle ha det gøy, var det bare å berge det som berges kan. De to er så utrolig like i måten å være på og har i tillegg funnet hverandre til de grader.
August 2004:
På sensommeren fikk vi en bekymringsmelding ang. to av Malins valper. De hadde gått med flåtthalsband en periode og begynt å klø. Dette viste seg å føre til skikkelige problemer og begge to utviklet allergi. I og med at vi så langt ikke har hørt om allergi etter noen av våre hunder, hverken etter tispene eller hannene, var dette veldig snålt. I ettertid har vi fått greie på at disse halsbåndene ikke bør brukes av valper og unghunder, nettopp pga allergiske reaksjoner av forskjellige art. Men det nytter ikke å være etterpåklok.
August 2006:
Malin er fortsatt i fin form og har det kjempefint, men pga dette allergiproblemet har vi avventet videre avl med henne.
Underveis har vi fått greie på et tilfelle av matallergi hos en slektning av faren til kullet, men heller ikke der er det annet som er kjent.
De andre 4 i kullet har ikke allergi og pga andre svært positive tilbakemeldinger, særlig på brukssiden, har vi bestemt oss for å parre henne igjen til høsten 2007. Vi har en hann i tankene, men han må få gro til litt enda.
 

November 2007:
Etter endel fram og tilbake ble det sommeren 2007 bestemt at vi skulle parre Malin en gang til og valget falt denne gangen på Kanadickens Danish Hot Spice. En hann vi har sett flere ganger, både i Sverige og Danmark og som jeg for en god stund siden spurte om å få bruke med tiden. Han er en rolig og utrolig flott hann og med tanke på viltre Malin passer han svært godt temperamentsmessig.
Malin fikk løpetid nå i november og første blodprøven ble tatt 15. november med under 1 som resultat. Vi regnet dermed å ha god tid og ny prøve ble tatt tirsdag 20.11. Vi fikk ikke resultatet før onsdag kl. 17.00 og den viste hele 21 på verdi. Da må en si det ble bråttom, vi rakk fergen fra Kr.sand kl. 19.15 samme kveld og kl. 05.00 neste morgen var vi i Tyskland. En halvtime etterpå var første parring unnagjort, så vi rakk det akkurat. Vi gjorde et nytt forsøk neste morgen, men da var det allerede for sent, så det ble med den ene parringen. Men vi har iallefall truffet på tiden og har håp om at det blir valper. De vil i så fall bli født ca. 22. januar 2008. Vi kommer til å ta ultralyd rett før jul og kommer tilbake med mere informasjon da.
Desember 2007:
Det ble tatt ultralyd rett før jul, men dessverre var Malin tom. Malin har ingen problemer og er frisk og fin, Spice har bevist at han kan avle valper, så alt skulle ligge til rette. Men dessverre hender det at tispene går tom og det er ikke lett å vite hva som er grunnen.
Spice var en utrolig herlig hann som jeg håper å kunne bruke, men for øyeblikket er det ikke bestemt om vi skal prøve en gang til med Malin.
3. januar 2008:
Første nyttårsdag fikk jeg en telefon om at Malin hadde lagt på seg, hadde fått patter og hadde til og med stjålet mat fra bordet. Noe som aldri hadde skjedd tidligere. Mistanken ble vakt og i dag ble det tatt ny ultralyd. Nesten ikke til å tro, men Malin er definitivt drektig. Veterinærene mente og det var et normalt kull på størrelse, men vi får se om vi røntger en av de siste dagene. Så det var ikke rart den jenta var sulten. Valpene ventes ca 22. januar.
18. januar 2008:
Jo, da jenta er definitivt drektig. Vi hentet henne idag og kjørte til veterinærene etterpå for røntgen. Hun har for det første økt veldig i omfang i løpet av de siste 9 dagene og i tillegg så vi tydelig 6 valper på bildene. Det var litt fram og tilbake med nr. 7, men vi mener det skal være 6. Ikke dårlig fra null til 6 valper. Vi regner med de kommer mandag/tirsdag.
22. januar 2008:
Og valpene ble født tirsdag 22. januar, 2 tisper og 4 hanner. En periode var jeg sikker på det var 3 tisper og 3 hanner, men å sjekke samme valpen to ganger blir litt feil, så det skjedde et kjønnskifte i løpet av natten og ene tispa forsvant. Hm.
Valpen er svært jevne og lå på 330 gram pluss minus, ingen var overtegnet, to har bittesmå striper med hvitt i panna, de andre fire noe mere. På grunn av omstendighetene vil vi ta med Surprise i navnet. Så langt er alt vel med både mor og barn.

Joomla templates by Joomlashine